Inapoi la inocenta.(short)


   Vrei să crezi că te-ai născut inocentă. O reflexie perfectă între zei și bestii. Nepătată și neajutorată la sânul mamei tale, acolo de unde i-ai zâmbit vieții pentru prima dată iar ea a zâmbit înapoi.
   Mi-ai spus că undeva pe drum te-ai pierdut și ai căzut, ca mulți altii înaintea ta, într-un întuneric iar acum nici nu îți mai poți aminti de perioada de dinainte ca asta să se întâmple. Ai privit adânc în abis iar el a privit înapoi la tine șoptindu-ți vorbe de alint în timp ce tu deschideai Cutia Pandorei a vieții tale.
   Ai castigat experiența care te face azi femeie și ai cuprins degetele altei persoane doar atunci când mâinile tale nu erau de ajuns pentru a număra compromisele pe care le-ai făcut. Și îmi spui mereu ce ai câștigat. Mă minți pe mine, pe tine, îl minți pe el. Te trezești visând la bani și adormi cu gândul la perioada când cea mai mare grijă a ta era să te bucuri de soare.
   Nu ma înțelege greșit: nu aș putea iubi defectele altei persoane așa cum le iubesc pe ale tale. Și aștept ziua când vei veni si vei spune că lași soarta să te îndrume. Și lași campionatul de șmecherie pentru cei care încă nu au aflat că viața e bună atunci când sub perna ta nu se găsește decât un trandafir.