Mesaj pentru Romania mea.


   Am un mesaj pentru toți românii mei, cei care cu truda muncesc în a prezerva cultura și tradiția noastră: Nu va lăsați intimidați de presiunile de afară și nici de cele din țară. Experiența de afară m-a învățat ca oamenii ne educați sunt ne educați de oriunde ar fi ei, iar cei cultivați Îți vor respecta cultura și tradiția.

Am lucrat mult timp în colaborare cu Universitatea din Birmingham și cu câțiva antropologi de renume, printre care Debbie Cartwright, și vreau sa vă spun că aceștia au numai lucruri bune de spus despre țara noastră. Am fost supărat mult timp pe incultura și ignoranța romanului de rând însă mi-am dat seama că el nu are nici o vină. In afară de faptul că nu este educat și instruit.

Nu va lăsați demoralizați de presiunile moderniste alte unei societăți care vrea să vă vândă sărbători reformate și idei ignorante. Rămâneți Români, Daci, Huțuli, sau Moți. Fiți mândri de ceea ce aveți: o cultură antică. Bogată.

Am vorbit de curând cu un istoric român, pe care nu am sa îl numesc, care mi-a reproșat faptul ca munca mea în antropologie este inutilă. Căci România nu are nimic autentic. I-am reproșat stimabilului faptul că nu avem cum sa avem ceva unic pentru că noi am influențat enorm toate culturile învecinate.

Am fost contactat de curând de o redacție de știri politice care la fel, mi-au spus ca studiile antropologice nu au nici o valoare, asta după ce le-am sugerat frumos sa nu fie antisemiți și sa rămână obiectivi.

Da! Încă mă lupt cu ignoranța de acasă. Dar de aici de departe vă îndemn să rămâneti autentici. Buni. Mândri. "Învechiți". Nu vă lăsați absorbiți de o societate ignorantă.

*Fotografie: de la stânga la dreapta: Eu, urmat de Debbie Cartwright de la Universitatea din Birmingham - antropolog, și John Piedrahita - inițiat în mai multe tradiții mistice în USA; discutând pe treptele Muzeului Britanic despre viitorul societății de antropologie și filozofie din care facem toți 3 parte.